Preparing for Presentation

11.-13.3.09

Keskiviikkona suuntasin iltapäivästä kirjastoon tarkoituksenani tehdä perjantain powerpoint-esitys valmiiksi. Purkaessani reppua tajusin kuitenkin unohtaneeni adapterin huoneeseeni; akussa virtaa vain pariksi tunniksi. Väsäilin esitystä kunnes akku loppui ja suutasin takaisin Oadbyyn. Menimme rutiinien mukaisesti salille ja sieltä Peterin kämpille syömään.


Justin leikki kameralla minun ja Peterin syödessä

Palailin block 6 yhdeksän maissa, ja aulassa minua vastassa olivat Zach ja Mateuz, jotka halusivat pelata pokeria. Kutsuin heidät huoneeseeni ja myös Mark liittyi seuraan. Pelailimme pikkusummasta koko illan juoden budweiseriä, Mateuz kaivoi jostain kaksi pulloa Puolalaista laatuvodkaa...Järjettömän hyvää spriten kanssa. Loppu-illasta ei varmaan tarvikkaan antaa sen tarkempaa kuvausta; kuunneltiin musaa ja jauhettiin sitä normaalia aina aamuyölle. Perus-Perjantai on täällä kyllä vaihtunut termiin perus arkipäivä. Pitää mennä viikolla, koska viikonloppuna kukaan ei ikinä tee mitään. :)

Torstaina löysin taas tieni kirjastoon (luonnollisesti melko myöhään). Sain Powerpointin melko hyvään kuosiin ja rupesin miettimään mahtaako 15 min edes riittää sen pitämiseen. Jossain vaiheessa totesin uppoutuneeni melko syvälle aiheen taustoihin. Päätin myös muuttaa Powerpointin Laurea-formaattiin ja lisätä alkuun tietoiskun koulustamme, olenpa nyt ainakin koittanut tehdä sitä markkinointia mitä Setälälle lupasin lähtiessäni. Ruokailun jälkeen jatkoin powerpointin vääntämistä huoneessani ja illalla olin jo melko itsevarma sen pitämisestä.

Perjantain aamutunnit menivät vähän ohi kun lueskelin kalvojani ja mietin esityksen pitämistä. 15 min esitys n. 20 hengelle ei tietenkään ole esiintymisen kannalta mikään kovin kummoinen juttu, mutta pitkästä aikaa moinen jännittää kun kielenä on Englanti. Youth Crimen teoriatunnit pidettiin lyhyinä ja saimme vielä 30 min aikaa valmistautua. Lisäksi lehtori kertoi että arvostelun varmistamiseksi esitykset videoitaisiin, britit tuntuivat olevan tätä vastaan, minua se ei häirinnyt; Laureassahan melkein kaikki tärkeät esitykset videoidaan (Ainakin Turvalla?) niin että niitä voi itse katsella jälkikäteen.
Seminaarituntien alussa pyysin saada olla ensimmäinen esiintyjä, koska tiesin että jos nään muiden esitykset alan stressata omastani. Lehtori vähän yllättyi mutta myöntyi ilolla pyyntööni. Pidin alussa pienen puheen Laureasta, mikä helpotti itse esiintymistä paljon, pahin paniikki englannin käyöstä pois jo ennen esitystä. Näytin väsäämäni videon joka hiljensi yleisön; Ei täällä briteissä kukaan ole ajatellut kouluampumisen mahdollisuutta.
Pidin esityksen ja skippailin vähän viimeisiä kalvoja pysyäkseni aikarajoissa, mutta tiesin kokonaisuuden menneen ihan mukavasti. Muut jopa ihan oikeasti esittivät kysymyksiä ja vastailin parhaani mukaan; taustatyökin kannatti. Lehtori totesi lopuksi että hyvät arvosanat on tulossa :)

Muidenkin esitykset olivat todella tasokkaita, suorastaan yllätyin siitä miten syvälle aiheisiin täällä mennään 15 min esityksessä. Suomessa ensimmäinen 5 min tapetaan aina "Ja sitte me tehtiin näin ja mentiin tänne ja päätettiin ettei tehdäkkään niin ja todettiin" ja viimeinen 5 minuuttia "Joo ja näistä me todettiin että tää on tämmöstä ja tommosta ja tota oltas voitu tehdä toisella tavalla ja täs ois kiva kuva ja sit tämmönen slide missä lukee "kysymyksiä?" ihan vaan et jos saatas vikat 2 min kulumaan tällä". Tietysti parhaat esitykset olivat ensin koska lavalle mentiin vapaa-ehtois järjestyksessä, mutta vakuutuin silti näiden tyyppien tietotasosta. Ihan oikeasti mielenkiintoisia esityksiä.
Erityisesti sykähdytti yhden tyypin (nimeä en edes tiedä)esitys, joka oli nuorten sosiaalihoidon eroista Britannian ja SUOMEN välillä. Olisikohan valinnut suomea jos en olisi ollut paikalla; oli kaivanut jostain bbc:n arkistoista vanhan klipin jossa esiteltiin Suomalaista huostaanottokotia. Kiitin ja kehuin esitystä sen lopussa ja kerroin että olen itsekkin ollut tekemisissä näiden huostaanottokotien kanssa. (Syysprojektit 2008)

Nyt on sitten tuo esitys pidetty, seuraavaksi pitäisi aloittaa esseiden työstäminen...

1 kommentti:

  1. Luulis että valtaosa briteistä on ajatellu hyvinkin paljon kouluammuskelujen mahdollisuutta kun kielsivät kaikki käsiaseet Dunblanen jälkeen... vai onks 13 vuotta niin pitkä aika ettei yliopistonuoret enää muista nykyisen aselain taustoja :/

    VastaaPoista