Paintball

28.2.2009
Outskirts of Leicester

Neil oli synttäriensä kunniaksi järjestänyt paintball-päivän, johon ilmoittauduimme jo kuukausi sitten.
Niinpä lauantai aamu koitti murhaavan aikaisin: Kyytimme Paintball areenalle lähti kahdeksalta. Parikymmen henkinen joukkomme lähti Beaumont Hallilta 3 tilataksilla kohti tuntematonta; kenelläkään muulla kuin Neilillä ei ollut hajuakaan minne olimme matkalla, enkä vieläkään tiedä missä varsinaisesti olimme. Ajoimme ulos Leicesteristä ja n. 30 min ajon jälkeen päädyimme keskelle metsää, jossa tosin oli jo varmaan 50 autoa parkkipaikalla.

Siirryimme suoja-aitojen läpi kujalle, jossa kaikille annettiin maastopuku, ammuksia ja suojavarusteet. Hinta oli vähintäänkin suolainen; 40£ päivän peleistä. Firman politiikka oli vähintäänkin outo: naiset saivat täydet varusteet, ja miesten piti maksaa ylimääräistä mikäli halusivat jotain extraa...eikö tämä olisi laitonta Suomessa? Niin tai näin saimme hetken kuluttua varusteet puettua päällemme'


Kaikki paitsi Mateuz joka ottamassa kuvaa

Kirjoitettuamme vakuutuspaperit (Joissa käytännössä lupasimme olla syyttämättä firmaa jos jotain sattuisi) ja annettuamme lounas-tilaukset pääsimme vihdoin pelaamaan. Meidät jaettiin "sattumanvaraisesti" kahteen tiimiin; mutta koska kaikki tytöt halusivat pelata "Punaisten" puolella olivat joukkueet täysin epätasaiset: Minä, Mateuz ja Dave + kaikki blockin tytöt vastaan loput. Päivän aikana pelattiin 8 scenaario-peliä:
Lipunryöstö, VIP, "Pommi", "Tukikohta", "Verkko", Deathmatch, "rantapallo" ja Solo

Jo ensimmäisten laukausten jälkeen totesin paintball aseiden olevan pettymys vanhalle airsoftaajalle; ammuksen lähtönopeus on kohtuullinen, mutta menettää tehonsa jo n. 15 metrin päästä: iso ammus hidastuu niin paljon ettei se osuessaan "räjähdä", eli maalaa vastustajaa. Lisäksi ase ei tunne airsoftista tuttua hoppikumia, mikä tarkoittaa että ammus liikkuu laskevasti: on siis ammuttava "kaarella", mikä poistaa tähtäämisen mahdollisuuden, kaksi peräkkäistä ammusta myös harvoin lentää täsmälleen samalla tavalla. Nämä yhdessä tarkoittavat sitä että paintball on suunnilleen yhtä realistista kuin leegoilla rakentelu.
Pelaaminen sinäänsä oli hauskaa vaikka asennoituminen tuotti minulle vaikeuksia: Koska kyse oli ilmiselvästä bisneksestä ja 100 lisäammusta maksoi 8£ (????!!??!!) oli säännöt tehty sellaisiksi että ammuksia kului.
1. Ammuksen piti maalata vihollinen, eli kaukaa tullut osuma ei ollut tappava
2. Pelit olivat todella lyhyitä, mikä poisti kaiken odottelun/kiertämisen mahdollisuuden
3. Älyttömin sääntö: jaloista, käsistä ja aseista vain "haavoittuu"...eli voi jatkaa pelaamista ihan normaalisti. Olin jo alkubriiffissä korvat höröllä kun tuomari ylpeänä kertoi että eräs tyyppi otti 26 osumaa kuolematta!! UPEAA! MIKÄ SANKARI! Peli oli todella typerää porukan ottaessa osumia milloin minnekkin ja edes pysähtymättä:
Itseäni ärystti erityisesti ns. herrasmiessääntöjen puuttuminen:
Tapaus 1: Ammun lähietäisyydeltä sarjan henkilöön X. Henkilö X istuu hetken maassa tutkien vaatteitaan, toteaa etten saanut yhtään osumaa kroppaan vaan kaikki ovat vartalon ulkopuolella: päättää että hänellä on sääntöjen mukaan oikeus vielä pelata ja ampuu minua selkään.
Tapaus 2: Henkilö ei osaa itse päättää onko kuollut, kävelee ulos pelialueelta kysymään asiaa tuomarilta joka ystävällisesti kertoo ettei hänen päähänsä ole osunut. Henkilö palaa pelialueelle ja paukuttaa iloisesti ohijuoksevia vihollisia selkään.

Kävin sanomassa tästä Tuomareille, mutta he sanoivat että kyse on "Alueen säännöistä". En ilm. osannut asennoitua oikein (varmaan megazone, airsoft ja armeija-simulaattori) taustoista johtuen. Myös osaa muista pelaajista kyrsi sääntöjen puute. Asiaa ei tietenkään parantanut se että hävisimme kaikki pelit Tyttöjen käyttäessä jatkuvasti "luovutus" sääntöä ja poistuessa kentältä ottamatta osumia.

Toiseksi viimeisessä pelissä meni ihan oikeasti hermo: keskellä pelialuetta oli iso pilatespallo joka piti siirtää vastustajan päätyyn. Eräs sankari otti rantapallon suvereenisti syliin ja pyöritteli sitä edessää selkä reunaa vasten ampuen sen takaa. Koska käsi ja aseosumia ei laskettu oli rantapallo käytännössä liikkuva este. Näky sinäänsä oli hauska, mutta pelillisesti totesin että on oikeastaan hauskempaa ammuskella maaleja ampumaradalla kuin tällaisessa "pelissä".

Tästä vuodatuksesta huolimatta haluan todeta että päivä sinäänsä oli hauska. Loistava sää ja pari ihan onnistunuttakin peliä tekivät oman porukan kanssa hengailusta mukavaa. Lähinnä ihmettelin tämän huvin hintaa ja tuomarien/pelialueen sääntöjä/asennetta.
Ehta muistutus siitä miten hauska harrastus Airsoft on. Fuck paintball.

Palasimme blockiin vasta kuuden maissa, ja kaikki (mukaanlukien minä) tuntuivat olevan niin väsyneitä että ilta meni lähinnä osumien jättämiä jälkiä tutkaillessa.

PS: tämä kirjoitus on omistettu vanhoille Felidaelaisille. 10 väripalloa sille joka löytää vanhan kunnon "Airsoft vs. Paintball" kuvan ja postaa sen commentteihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti