Comedy Night

22.2.2009
Beaumont Bar

Aamu valkeni vasta klo 12 brunssin myötä. Aamupalalle kävellessäni totesin jonkun siirtäneen yöllisen yllätyslaatikon etupihalle. Ainakin vieraat tietävät millaiseen paikkaan tulevat.

Katsoimme iltapäivällä S-Barissa futista Peterin kanssa. Joku merkityksetön paikallispeli. Varmaan ensimmäistä kertaa täällä ollessamme jouduimme toteamaan että meillä on tylsää. Tietysti kouluhommat jne. olisivat olleet vaihtoehto, mutta taisi olla taas niitä sunnuntaita kun ei vaan nappaa.

Lähdimme eillisestä innostuneina hyvissä ajoin B-bariin varaamaan Wii:n. Pääsimme heti pelailemaan ja soitimme paikalle myös korealaiset ja Justinin. Aikamme pelailtuamme futisfanit halusivat vaihtaa pelin FIFAan (futispeliin) ja itse siirryin pelaamaan mustaa-palloa Justinin kanssa. Pian paikalle ilmestyi Justinin kaveri Jen, koko vuotta Leicesterissä opiskeleva jenkki, joka kertoi vaihtonsa pääsyyn olevan melko erilainen kuin muilla: Soccer. Jennifer taitaa olla harvinaisuus Amerikassa: futiksen tosissaan ottava tyttö. Täällä hän pelaa Yliopiston edustusjoukkueessa, ja kutsuikin minut ja Justinin katsomaan huomista Varsity-matsia. Olin kyllä kuullut yliopistojen ystävyysottelusta, mutta en tiennyt että tytötkin pelaavat siinä. Lupasin tulla katsomaan Justinin kanssa.

Yllätykseksemme peliporukkamme ajettiin jo kuuden maissa pois Wii:ltä. paikalle saapui porukka student unionin tyyppejä, jotka kertoivat että tänään olisi "Comedy night". Emme pahastuneet vaan jäimme odottamaan mitä ilta tuo tullessaan. Seitsemän jälkeen B-Bar alkoi täyttyä ihmisistä, ja pian aloitti ensimmäinen Stand-Up koomikko. Illan aikana esiintyi viisi Stand Up-koomikkoa, jotka vaihtelivat vitseiltään ja tasoltaan melkoisesti. Pari ensimmäistä oli ilm. lämmittelijöitä, ehkä jopa yliopiston oppilaita, ja heittivät suht selkeää ja opiskelijaelämään osuvaa vitsiä. Kolmas mies heitti sitä perinteistä alapääjuttua, tosin melko onnistuneesti ja yleisöä hyvin käyttäen.

Viihdyttävin oli kuitenkin illan neljäs esiintyjä; Lihava miekkonen, jonka murteen takia osa hänen jutuistaan meni ohi. Ilm. en menettänyt mitään koska kukaan ei nauranut, mikä sinäänsä oli hauskaa. Kaveri aloitti shown kysymällä jotakuinkin "Onko tämä se amis joka yrittää olla yliopisto, ja tuliko hän oikeaan baariin kun porukkakin näyttää ala-ikäiseltä", valtaosa jutuista painottui haukkumaan yleisöä, ja kun hän tajusi ettei juttu pure niin alkoi selittely jossa hän totesi että yleensä esiintyy kypsemmälle yleisölle. Viimeinen pelastus jo melkein toimi; kaveri antoi yleisön huudella kaupunkeja/kyliä ja tämä kertoi virheettömästi niiden aluekoodit puheluihin: tosin amisjuttu vähän kärsi kun selvisi että mies on puhelinmyyjä ja siksi tietää kyseiset koodit.
Todella hauskaksi show muuttui kun _koomikko_ bongasi Jay:n tiskillä syömässä sipsejä. Alkoi heittää jotain vitsiä siiten miten tässä baarissa yleisö syö sipsejä ja karkkia kaljan juonnin sijaan, ja väänsi vitsiä Jayn kotipaikasta. Eipä mies tiennyt että Jay on yliopiston paikallisradion juontaja ja vähintäänkin lipevä suustaan. Show kääntyi siihen että Jay heitti vitsiä miehen surkeasta showsta ja tämän ammatista. Ensimmäistä kertaa puoleen tuntiin yleisö lämpeni. Kaveri poistui kuitenkin ihan hyvillä mielin; olipa ainakin saanut huumoria aikaan, vaikkei ihan toivomallaan tavalla.

Shown jälkeen istuimme B-barissa aikamme ja muut lähtivät kaupunkiin viettämään iltaa. Koittivat viimeiseen asti suostutella myös minua mukaan, mutta huomenna on 9 aamu, ja pitää varautua siihen että osa yöunista menee Saksalaisen touhuja seuraillessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti