KingKong

24.2.2009
Dining hall

Päivän tuntien jälkeen palasin huoneeseeni ja "rentouduin" päiväunien muodossa.
Kännykän herätys havahdutti minut vähän kuuden jälkeen, ja lähdin syömään vakaana aikomukseniani saada jotain aikaan tänä iltana.

Ruokalassa istuin Joyzin, M-Jn ja Susanin pöytään. Istuimme siinä aikamme ja juttelimme niitä näitä. Hollantilainen Joyz kertoi tarinan viime vuodelta, kun Amsterdamin eläintarhassa gorilla pääsi karkuun aitauksestaan, ja toistakymmentä ihmistä loukkaantui sen riehuessa. M-J:n liittyessä keskusteluun muuttui se ehkä oudoimmaksi kuulemakseni jutuksi ikinä:

M-J:"Was that gorilla a king-kong?"
Mihin me kaikki muut nauroimme hyväntahtoisesti ja Joyz jatkoi gorillasta puhumista.
M-J meni hämilleen ohittaessamme hänen kysymyksensä ja kysyi varmistellen:
"No I mean, was the gorilla like King-Kong?"
"What?"
"I mean, if it was a big gorilla, was it a real king-kong?"
"WHAT? Do you know what a King-kong is?"
"Yes. Its like a gorilla, but bigger!"
"King-kong isn't real, It's a movie character..."
"No, but I know kingkong before the movie!"

Minä ja Joyz rupesimme nauramaan hervottomasti, kun M-J taas upposi kiivaaseen keskusteluun toisen Korealaisen, Susanin, kanssa.
Hetken päästä he yrittivät yhdessä selittää että "King-Kongeja elää Afrikassa ja ne ovat paljon normaalia gorillaa isompia. Ja niitä ei varmaankaan ole eläintarhoissa, koska ne tarvitsisvat niin isot häkit."

Minä menin puolestani ihan hämilleni M-Jn latoessa _faktoja_ pöytään ja Susanin nyökytellessä vieressä. Puijjasiko biologian opettajamme? Onko Suomalainen perus-sivistys sittekin vain harhaa? Voisiko Afrikassa elää King-Kong?
Totesin että EI. Ja rupesin taas nauramaan.

Korealaiset ottivat kovasti itseensä, ja vaativat vetoa asiasta. Sanoin että se olisi tyhmin veto ihmiskunnan historiassa, ja että en halua viedä korealaisten rahoja. Joyz puolestaan yritti kertoa vierestä että King-Kong on Amerikkalinen elokuva vuosisadan alkupuolelta, ja uusin King-Kong vain remake. "Ette kai oikeasti usko että Gorilla voi olla kerrostalon kokoinen?"
Korealaiset miettivät hetken ja totesivat että heidän opettajansa on kyllä opettanut että King-Kong on olemassa, mihin totesin siinä tapauksessa sääliväni korealaista opetusjärjestelmää. M-J kuitenkin piti kiinni kannastaan ja päätin että asiasta ei enää kannata puhua...
Sovimme pelaavamme Pokeria S-barissa ja lähdin hakemaan chippejä huoneestani.

S-Bariin tulivat myös Peter, Jaeho, Ji-Min ja Hyoungyon. Ainoastaan minä, peter ja Ji-Min osasimme pelata Texas Hold em':iä, joten sovimme että ensimmäinen ilta käytetään pelin harjoittelemiseen. Koitimme parhaamme mukaan opettaa peliä, mutta korealaisilla ei ollut pienintäkään hajua edes eri korttiyhdistelmien sarjoista. Suomessa ne osaa jo kymmenenvuotiaskin pelattuaan Jokkapokkaa marketin aulassa. Korealaisten mielestä oli myös ilmiselvästi paljon tärkeämpää pelata jokainen käsi loppuun, kuin pelata millään tavalla järkevästi. Ainoastaan Hyoungyon (Jonka olen ymmärtänyt olevan jokseenkin super-lahjakas, vetää täysiä pisteitä yliopistomatikasta jne.) nappasi pelin idean ja pärjäsi jokseenkin hyvin.

Jossain vaiheessa M-J totesi että pokeri on typerä tapa viettää iltaa; johon minä puolestani totesin että voimme tietysti lopettaa ja mennä katsomaan King Kongin.
Keskustelu leimahti uudelleen; Ji-Min ei halunnut ottaa kantaa, Peter keskittyi nauramaan lattialla, ja Hyungyon nojasi päätään käsiinsä. M-J toisti vaatimuksensa vedosta; ja minä totesin toistamiseen että on helpompaa jos hän vain googlaa sanan King-Kong. Uhma tuntui poistuvan vasta Hyun selittäessä hänelle asiaa koreaksi, minulle Hyon totesi että "En voi uskoa että hän todellakin luulee KingKongin elävän afrikassa"

Huoneeseen palattuani totesin päivän keskustelujen olleen jokseenkin surrealistisia, ja en varmaan olisi uskonut niiden olevan todellisia, ellei M-J olisi kirjoittanut facebookkiini:
"Hi Matias, Im sorry! I looked for King Kong in internet and it isn't real :((( Are Orangutangs still real?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti