PRKL!

26.1.2009
Leicester University

Nyt ketuttaa, ehkä ensimmäistä kertaa täällä oloni aikana:

Onnistuin muuttamaan unirytmini kertaheitolla ja heräsin jo ennen seitsemää: kävin suihkussa ja pakkasin koululaukkuni (Ostin hienon "University of Leicester" olka/läppärilaukun yliopiston kaupasta). Menin vähän ennen kahdeksaa syömään, jotta ehtisin nauttia lämpimän aamupalan ennen Yliopistolle lähtöä.

Ruokalassa tapasin Zach:in ja Luken jotka molemmat kiroilivat kohtaloaan: 9 aamu maanantaina. Söin heidän kanssaan, ja lähdimme 8:15 bussipysäkille. Odottelimme hetken ja bussi saapui, ajaen kuitenkin ohi pysäkistä. Luke ja Zach kertoivat että sitä sattuu joskus: jos bussi on liian täynnä, se ei pysähdy pysäkille ollenkaan. Busseja menee joka 10 minuutti, joten jäimme odottavaan seuraavaa...joka sekin meni ohi pysäkistä. Rupesin huolestumaan, mutta Luke ja Zach eivät näyttäneet ihmettelevän tilannetta yhtään. Odotimme taas bussia, samalla lopputuloksella: 3 peräkkäistä bussia oli ajanut pysäkin ohi pysähtymättä. Muut jäivät odottamaan seuraavaa bussia, mutta Luke ja Zach lähtivät kanssani isomman tien varteen...bussi 31 tulikin pian ja nappasi meidät kyytiin muiden vielä odotellessa lisää 80 busseja. Ruuhka oli kuitenkin niin hirveä, että ~3,5km matka yliopistolle kesti yli 20 min, täällä busseilla ei ole mitään etuajo-oikeuksia, ja bussikaistat ovat henkilöautojen itsevaltaisessa käytössä. Lisäksi bussi 31 pysähtyy niin kauas yliopistosta että sieltä kävelee 10 min.
Lopputulos: matkaan yliopistolta koululle meni n.1h 10min ja olin paikalla 9:30, päivän ainut tunti olisi ollu 9:00-10:00. En enää kehdannut mennä suljettuun luokkaan koputtelemaan, vaan menin samantien kirjastoon, etsin kyseisen lehtorin sähköpostiosoitteen ja kirjoitin pahoitteluni, sekä selityksen myöhästymiselleni.

Paska homma, eikä kovin vakuuttava alku yliopistouralleni täällä, mutta enpä tiedä mitä olisin voinut tehdä toisin. Jopa systeemin tuntevat britit myöhästyivät luennoiltaan, ja vaikea kuvitella että olisin osannut ennakoida koulumatkan kestävän yli tunnin. Kävellen olisin ehtinyt luennolle helposti. Sain tapauksesta pienen masennuskohtauksen, mutta eipä kai orientaatioluennon missaaminen niin iso asia ole, Justin ja Leannnekin olivat missanneet luentonsa, ja peterkin ilm. myöhstynyt.

Nyt vähän hävettää, mutta minkäs teet. Huomenna on saman lehtorin tunti ja pidän huolen että olen luennolla mahd. aikaisin, hyvällä tuurilla ehdin esitellä itseni ennen luennon alkua jne. Mailailin myös tutori lehtorilleni ja hänen antamiensa yhteystietojen kautta sain Blackboardini (Optima-ympäristön) toimimaan. Sitä kautta sain auki tämän päivän luennon, sekä aikataulut, kirjalistat jne. Kävin myös heti lainaamassa yhden Background kirjoista, ja koitan vähän lukea kyseistä kirjaa vielä tänään.

Peter ja Justin ovat taas ASDAlla, ja lupasivat soittaa kun tulevat takaisin. Tänään on Australia-päivä sekä Kiinalainen uusivuosi. Meidän piti mennä Walkabout-ravintolaan tänään, mutta kukaan ei taida jaksaa. Peterkin sanoi että vaikka hän on sekä kiinalainen että australialainen tuntuu juhliminen maanantai-iltana tyhmältä. Lisäksi tiedän että Block 6 on menossa ulos tiistai-iltana, joten ehkä säästelen itseäni tämän illan, toisaalta täällä ei pidä luvata itselleen mitään: Joku voi aina tulla koputtelemaan oveen ja olen huono kieltäytymään.

Tänään muuten törmäsin pieneen kulttuurishokkiin: Iltaruualla oli tarjolla 5dl viinipullo jokaiselle. Kyse ei tavallaan ole isosta asiasta, koska kaikki ruokailuun oikeutettuja ovat tietysti yli 18, mutta tuntuu oudolta että "koulu"-ruokailussa tarjotaan jokaiselle oma viinipullo, varsinkin kun varmaan puolet pullon saaneista pisti sen vain taskuunsa. Mikäs siinä, ilmainen alkoholi on aina juomisen arvoinen asia. Jenkeistä tosin olisi pitänyt saada kuva: kotimaassaan he eivät vielä pariin vuoteen edes saa juoda alkoholia. "I love Europe."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti