Football, Becks and some Lunchbags!

19.1.2009
Block 6 - Room 21b

Justin oli yön aikana lisännyt minut ja Peterin kavereikseen facebookissa, joten päätimme odottaa aamulla kunnes hän tulisi on-lineen. Kymmenen jälkeen olimmekin kaikki facebookissa, ja sovimme tapaavamme BeaumontHalli:in edessä samantien. Justin kertoi viettäneensä eillisen kampuksella ja käyneensä ruoka-aikoihin katsomassa ruokaloista, jos olisi törmännyt meihin, mutta ei ollut nähnyt. Lopulta hän oli searchaamalla törmännyt "Study abroad" yheisöömme, jossa on jo huimat 3 henkeä.
Justin halusi lähteä kaupunkiin, koska ei eillen ollut päässyt mukaan, ja minä ja Peter totesimme ettei meillä ole parempaakaan tekemistä. Bussilipun ostettuamme se on oikeastaan ihan hyvä tapa viettää aikaa, eikä maksa mitään.

Matkalla pysähdyimme kampukselle: Justinin täytyi nostaa rahaa, peter tarvi todistuksen opiskelijastatuksestaan, ja minä tarvitsin Security-Cardin kulkeakseni criminologian laitoksella. Kaikki saivat tarvitsemansa vaivatta ja jatkoimme kaupunkiin. Sielä Peter lähti WestNat pankkiin avaamaan pankkitiliä, ja sovimme että hän soittaa kun on valmis. Kävimme Justinin kanssa nappaamassa vähän välipalaa kebab-kioskista (Täällä on joka kadulla pieni ravintola jossa myydään kebabia,hampurilaisia ja erilaisia peruna-aterioita varsin kohtuulliseen hintaan.) Peterillä tuntui kestävän, joten lähdimme etsimään netistä bongaamaani tietokonekauppaa. Haluaisin osta lisää muistia läppäriini, joka tuntuu olevan aika hidas. Löysimme oikean kadun, mutta osoitenumeroiden puuttuessa kauppa jäi löytymättä: pitää varmaan tilata netistä.

Lopulta Peter:kin sai pankkitilinsä auki ja lähdimme shoppailemaan. Emme oikeastaan tainneet ostaa paljoakaan. Olen huomannut että uusien "bestiksieni" rahankäyttö on aika erilaista kuin omani. Peter miettii hyvin tarkkaan mitä ostaa, ja Justin vain kirjoittaa ylös mitä hän haluaisi ostaa. Justin soittaa joka päivä vanhemmilleen ja pyytää rahaa menoihinsa; Jenkit ovat täysin riippuvaisia vanhempiensa rahoituksesta ja hyvin harvalla tuntuu olevan "omaa rahaa". Tämä tuntuu oudolta, koska puhun nyt yli 20 vuotiaista nuorista, joista moni on valmistumassa ensi vuonna. Samaten olen oppinut arvostamaan pohjoismaista hyvinvointia: Study Abroad maksavat lukukaudesta jotakuinkin 3000 puntaa, ja lisäksi samat majoituskulut kuin minä. Lisäksi minä saan täyden Suomen opintotuen, ja olen jo saanut koko matkan ERASMUS tuen, joten opintotukea tippuu tilille yhteensä n. 600£/kk. Harvalla täällä tuntuu olevan niin paljon rahaa käytettävissään. Olen myös törmännyt pariin Jenkkiin, jotka ovat suorittaneet 4 vuoden asepalveluksen vain saadakseen rahoituksen yliopistoon. Englantilaiset puolestaan saavat valtiolta velan, jota alkavat maksamaan valmistuttuaan. Niinpä rahankäyttöni on tullut Justinin ja Peterin seurassa paljon hallitummaksi. Lisäksi kumpikaan heistä ei juo, joten uskon että omakin alkoholinkäyttöni tulee olemaan heidän seurassaan fiksumpaa kuin suomessa (Tosin bileet eivät Block 6. lopu) :)
Shoppailtuamme aikamme palasimme yliopistolle ja lähdimme kukin suuntaamme.

Hengailtuani hetken asunnolla kävin syömässä iltaruaan. Onnistun aina jotenkin missaamaan oman blockin syömään lähdön, joten menin ruokalaan taas yksin. Bongasin yhdestä pöydästä tuttuja jenkkejä, joiden kanssa menin istumaan. Palattuani asunnolle aloin kirjoittaa blogia, mutta pian Neil (Ensimmäisenä iltana minua ympäri kaupunkia kuljetellut britti) ja Mike tulivat koputtamaan oveeni. Olin jossain vaiheessa sanonut että Valioliiga kiinnostaa (Todellisuudessa en seuraa liigaa yhtään, enkä tiedä siitä mitään) joten he pyysivät minua mukaan S-baariin katsomaan Everton-Liverpool peliä. Täällä kaikki kannattavat omien kotipaikkakuntiensa joukkueita, mutta yleinen ilmapiiri tuntui suosivan Liverpoolia. Olen nyt kai sitten itsekkin Liverpool fani, koska ainut pelaaja josta osasin keskustella edes jotain fiksua oli Liverpoolin avauskentässä pelannut luottopakki Sami Hyypiä (Joka tosin pelasi sen verran huterasti, että kukaan ei ihmetellyt Suomen ainaista tippumista arvokisa-karsinnoissa) Täällä futiksen seuraaminen on kieltämättä äärimmäistä: kaikki saattavat yhtäkkiä siirtyä puhumaan jonkun pelaajan joukkuehistoriasta ja suorituksista. Minä keskityin arvioimaan eri oluita ja toistelemaan välillä Hyypiän nimeä.

Matsin jälkeen siirryimme B-baariin, jossa istuimme kunnes se meni yhdeltä yöllä kiinni. Siirryimme kampukselle ja Buffalosta kotoisin oleva Chris halusi väsätä kaikille "Lunchbagit" tai "Bomberit" kuten niitä täällä kutsutaan. Ideana on ottaa tuoppi, täyttää se oluella ja tuoremehulla 50-50, tämän jälkeen otetaan shotillinen tiukkaa ja skoolataan: tiputetaan shottilasi keskelle mukia ja juodaan koko roska ykkösellä. Kaikki tuntuvat vähän säästelevän keskiviikon BlockPartyihin, mutta istuskelimme kolmeen asti ja puhuimme niitä näitä. Tutustuin Arizonasta kotoisin olevaan Samanthaan eli "Sami"in. Olen aina luullut että juutalaiset ovat hyvin konservatiivisia (en oikein tiedä tunnenko yhtään), mutta ainakin Sami on melkoinen bilehile. Viimeinen tunti meni taas Aaronin kanssa jostain hämärästä historian osasta puhuessa. Hauskaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti