Block 6 Male Calendar

27.1.2009
Charles Wilson building, 8th floor

Vietin eillisen illan lähinnä huoneessani, pientä ketutusta yhä ilmassa. Muut lähtivät vielä kaupunkiin, mutta kävin vain JoFossa moikkaamassa korealaisia ja Peteriä, jotka olivat pelaamassa bilistä. Luin vähän yhtä lainaamistani kirjoista, ja nukahduin aikaisin, joskin heräsin yöllä pariin otteeseen juhlijoiden palaillessa kaupungilta.

Herätessäni kävin aamupalalla, mutta tuntien alkaessa vasta yhdeltä iltapäivällä menin vielä takaisin nukkumaan. Heräilin vasta 10 jälkeen, ja päätin heti lähteä yliopistolle odottelemaan tuntien alkua. Eilen opettajalleni lähettämään mailiin oli tullut vastaus, jossa hän totesi että poissaolo ei haittaa koska kyseessä oli vain jakson aloitus, ja että hän tuo minulle kurssivihon tänään. Yliopistolla kävin ostamassa koulutarvikkeita ja lainaamassa lisää kirjallisuuttaa perjantaina alkavia kursseja vareten, minkä jälkeen siirryin hyvissä ajoin Charles Wilson buildingin 8. kerrokseen luokkani eteen. Tällä kertaa olin ensimmäinen paikalla.

Monet ovat kyselleet opintojeni sisällöstä, joten tässä nopea katsaus siihen mitä täällä teen. Opintoni koostuvat 60 leicester pointista, mikä kääntyy suoraan 30 suomen opintopisteeksi. Lisäksi Tiinan kanssa oli puhetta että saisin tästä hyvitettyä englannin kielen kurssini tekemällä jonkun opinnäytteen palattuani (Pitääkin ottaa yhteyttä englanninopettajaan, hups!). 60 pointtia pitää sisällään 3x20 modulia, jotka ovat:

Drugs, Crime and Society - Erilaiset huumeet käytössä, niiden vaikutus käyttäjiin ja huumeiden ja rikollisuuden yhteyden tutkimista

Youth Crime and Justice - Katsaus nuorisorikollisuuden historiaan, sen syihin ja tapoihin joilla nuoria rangaistaan ja pyritään kontrolloimaan nykyajan yhteiskunnissa

Hate Crime and Victimisation - Viharikosten määrittelyä ja niiden syihin perehtymistä. Viharikokset tarkoittavat lähinnä valtaväestön eri vähemmistöjä kohtaan tekemiä rikoksia. Olisin toivonut että tällä kurssilla olisi ollut jotain Jokelaan tai Kauhajokeen liittyvää, mutta ainakaan aikataulutuksessa ei ole mitään asiaan liittyvää. Tosin uskon että ainakin kyseistä ainetta opettavan tohtorin kanssa niistä saa helposti keskustelun aikaan. Dr. Chakraborti on myös oma tutor-opettajani täällä, ja olen ollut häneen yhteydessä e-maileilla.

Charles Wilsoniin alkoi hiljalleen virrata opiskelijoita, jotka kaikki vuorollaan kävivät ovella toteamassa että edellinen tunti on vielä kesken. Eräs naisista istui viereeni ja varmistin olevani oikeassa paikassa, minkä jälkeen koitin viritellä jotain keskustelua. Kysyin häneltä ovatko kaikki täällä 2. vuosikurssin opiskelijoita johon hän vastasi: "Yes, they all are", osoittaen muita hymyillen. Tunnin alkaessa kyseinen nainen meni luokan eteen ja esitteli itsensä Tammy:ksi, opettajaksemme. Ikää naisella ei voinut olla kuin 25v, ja olisi mennyt täysin opiskelijasta farkuissaan ja nahkasaappaissaan. No, mikäs siinä, kiva että on nuorekkaita opettajia ;)

Tammy on erikoistunut huumeiden terveydellisiin vaikutuksiin ja niiden suhteesta rikollisuuteen ja mediaan. Ensimmäinen tunti oli varsin mielenkiintoinen ja jäin odottamaan paljon kurssilta. Tunnin päättyessä oli helpottunut olo, helpompaa ja rennompaa kuin odotin. Joskin puolet ajasta meni tuijotellessa ulos ikkunasta, 9. kerroksesta avautuu uskomaton näkymä yli Leicesterin.

Kampuksella säädin aikani omiani, ja kahdeksan maissa lähdin S-baariin katsomaan matsia. Paikalla oli taas huomattavan paljon internationaleja, sekä porukkaa omasta blokistani, joten matsi meni taas kerran ohi bilistä pelatessa ja ihmisten kanssa jutellessa. Matsin jälkeen toistui tuttu kuvio: Yökävely ASDA:lle, ja sieltä syömään Peterin asunnolle. Peter ja Justin (Ja useimmat muut eu:n ulkopuoliset vaihtarit) osoittavat välillä uskomatonta tietämättömyyttä maailman menosta. He erehtyivät kysymään Jaeholta onko tämä etelä- vai pohjois-koreasta, mistä Jaeho taisi pahastua ihan tosissaan. Sain kuitenkin selitettyä kahden maan varsin erilaisen luonteen, ja Jaehokin innostui lopulta antamaan melko kattavan oppitunnin Koreoiden historiasta.(Jaeho on myös palvellut 2 vuotta Etelä-Korean ilmavoimissa)

Palatessani asunnolle oli käytävillä taas jonkun verran juhlijoita. Liityin seuraan vaikka en ollutkaan juomassa, ja tapasin myös ensimmäistä kertaa paljon puhutun "Alfie":n joka taitaa olla yleisesti tämän blokin mustalammas. Muutamankin tunnin jälkeen ymmärrän kyllä miksi. Hauska ilta joka tapauksessa.
Erityistä hilpeytta herätti tyttöjen ilmoitustaululle väsäämä "Block 6" poikakalenteri, johon on merkitty kaikki vuoden tärkeät ja vähemmän tärkeät päivät, tänä vuonna en päässyt mukaan, mutta ehkä ensi vuonna sitten! (Joulukuussa Alfie ja Alfie):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti