Moriturus te salute!

21.1.2009
Block 6

Aamu valkeni jo perinteeksi muodostuneella tavalla: myöhästyin aamupalalta. Olen tainnut käydä tähän asti kahdella aamupalalla. Tavoitteena onkin jatkossa käydä syömässä paremmalla prosentilla, koska joka ateriasta on perjaatteessa maksettu. Olin kuitenkin syönyt yöllä ASDA-kanaa, joten nukuin pitkään ja kiirehdin bussiin.

Päivä alkoi Attenborough rakennuksessa luennolla jossa kerrottiin uudesta kirjastorakennuksesta. Luento ei ollut istselleni välttämätön, mutta kieltämättä melko kiinnostava: David Wilson(Kai joku kuuluisa runoilija Leicesteristä) -kirjasto avattiin vuosi sitten. Avajaisissa oli kuningatar itse, ja koko rakennus maksoi yli 30 miljoonaa puntaa. Toinen oppitunti käsitteli esseen kirjoittamista; kysymyksen ymmärtämistä, lähdemateriaalin keräämistä ja sen tason vaatimuksia, viitteiden muistamista ja itse kirjoittamista. Nämä kaikki ovat tuttuja asioita, mutta nyt ainakin tiedän mitä minulta täällä odotetaan. Esseiden kirjoittaminen tulee taatusti olevan aikaavaativaa hommaa, mutta Peter ja Justin lupasivat oikolukea esseitäni tarvittaessa.

Luentosalissa tapasimme myös Kevin:in ja Alexin (Se toinen jenkki Lontoon matkalta!) ja saimme heidän sukunimensä facebookkia varten. Selvisi myös että jenkeillä oli kasassa jo aika iso facebook yhteisö, joten saanemme lisää yhteystietoja pian. Kaikki välitunnit kävimme Attenborough-Towerissa leikkimässä avohisseillä sillä tekosyyllä että Justin tarvitsi lukujärjestyksensä 15. kerroksesta. Korealaiset:kin halusivat kokeilla "Over-ride"ä, eli kääntymistä kerrosten ulkopuolella. Pieneksi pettymykseksemme totesimme että kokemus ei enää ole yhtä jännittävä: Kääntötasoon on ilmestynyt (korjattu?) valo, joten sielä ei enää ole pilkko-pimeää. Hauskaa oli silti!

Koulun jälkeen kävimme kaupungissa (Taas!), mutta kaikki olivat niin väsyneitä että lähdimme melkein heti takaisin kohti kampusta. Minä ostin päiväpeitteen ja pari halpaa koristetyynyä. Parin tunnin lepäilyn jälkeen soitin Peterille ja pyysin mukaan salille. Sinne on pitänyt mennä joka päivä, mutta emme ole saaneet aikaiseksi.
Peter lähti mukaan ja haimme salikortit toimistolta. Kuntosali on ihan OK: sitä käyttävät kaikki joten sielä ei ole mitään body building ilmapiriiä. Suosituinta tuntuu olevan ihan perus airobinen urheilu, kaikki kuntopyörät ja juoksumatot ovat kokoajan varattuina. Sali on ihan kivan kokoinen, mutta sielä tuntuu aina olevan vähän tungosta. Saimme tehtyä ihan kivan treenin, olin suht puhki jo kaikkien outojen laitteiden testaamisesta. Ainut iso miinus salille tulee siitä että sielä ei ole juuri yhtään vapaita painoja käsipainojen lisäksi. Ainut penkkikin on hämärä ja ilmeisen superturvallinen vinopenkkilaite. Saimme kyllä Peterin kanssa väsättyä sitä säätämällä jonkunmoisen vaakapenki, joskis muut salinkäyttäjät näyttivät ihmettelevän mitä teemme. Ensikerralla sitten tiukempaa treeniä. Samalla kortilla pääsee myös käyttämään urheiluhalleja.
28. päivä on esittely kaikista yliopiston clubeista ja urheiluseuroista. Amerikkalaiseen tyyliin yliopistolla on joukkue jotakuinkin joka lajissa, minkä lisäksi pelataan sisäisiä liigoja. Itse harkitsen liittymistä seinäkiipeilykerhoon tai soutuseuraan (Satakunnan-soudut tulossa kesällä ;) !). Saa nähdä miten paljon moiselle on aikaa kun koulu alkaa todenteolla. Lisäksi muutama Block 6 asukeista on mukana yliopiston humoristisessa Polttopalloseurassa, siihen ainakin voisin liittyä, muistaakseni ainut laji jossa olin parhaimmistoa ala-asteella!

Salin jälkeen menimme John Fosters halliin syömään. Vierailuni aiheutti pientä konfliktia koska en oikeasti sais syödä sielä: esitin vain tyhmää vaiharia ja epäselvän keskustelun jälkeen päästivät Peterin mukana läpi. Jatkossa taidan kuitenkin tyytyä omaan ruokalaani.

CENTURION! The headman of hundred!

"Moriturus te salute!" - "We who are going to die, salute you!" Näillä sanoilla käynnistyivät illan bileet: Ideana oli viettä seuraava puolitoista tuntia varsin tyylikkään juomapelin seurassa:

100 minuuttia.
100 shottia.
1 lopputulos.

Jokainen täyttää shottilasinsa millä itse haluaa (yleensä lähinnä siiderillä tai oluella) ja läheiseltä läppäriltä käynnistetään "Centurion", ohjelma joka huutaa minuutin välein "DRINK!" ja laskee missä luvussa mennään. Säännöt ovat selvät: joka minuutti juodaan yksi shoteista, kunnes saavutetaan luku 100. Lopputulos ei ole niin murhaava kuin voisi olettaa: Täällä virallinen shotti on 25ml, joten peli vastaa noin 6 tuopin juomista puoleentoista tuntiin. Tietenkin teimme Jay:n kanssa pelistä vähän mielenkiintoisempaa ottamalla välillä tiukkaakin ;)




Pelin edetessä mietin itsekseni että Eerikintörmällä taidetaan vetää monet centuriot joka lauantai. No mikäs siinä, kyllä peli tavoitteeseensa pääsi ja hauskaa oli! Tilattiin yöllä pitsat kampukselle ja hengailtiin eri huoneissa ja käytävillä.
Aamuyöstä päätimme että seuraava Centurion on "Full American", eli 40-50ml laseilla. Tai vaihtoehtoisesti Spartalaisessa hengessä suoritettu 300! :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti