Curry Chicken and Salty Dog

23.1.2009
Taj Mahal

Aamulla suoriuduin vihdoin aamupalalle, jossa tapasin Justinin ja Peten. Emme oikeastaan tienneet mille museokierroksista olimme ilmoittautuneet, joten päätimme lähteä heti aamusta kaupunkiin. Matkalla mukaan liittyivät onneksi M-J ja Rachel, joiden karttaa tutkiessamme huomasimme että meille oli annettu aivan väärä paikka. Heidän karttansa avulla löysimme kuitenkin museolle helposti ja päätimme ottaa osaa ensimmäiseen opastettuun kierrokseen.

Museo oli todella pieni, vanhan roomalaisen kylpylän raunioiden kupeeseen rakennettu, yksikerroksinen rakennus. Näytteillä ei ollut paljoakaan oikeaa roomalaista tavaraa, mutta oppaan pitämä kierros oli siitä huolimatta melko mielenkiintoinen. Asialleen omistautunut opas keskittyi kertomaan millaista oli roomalaisten elämä Leicesterissä. Eri pisteillä käytiin läpi mm. mitä roomalaiset söivät, miten he pukeutuivat tai miten viettivät vapaa-aikaansa. Kokonaisuutena museo oli hyvää vaihtelua omatoimiselle kiertelylle. Oppaan johdolla mm. pukeuduttiin toogiin ja rakenneltiin mosaiikkeja jne.

Kierroksen jälkeen tutkimme taas keskustaa hetken, mutta päätimme pian suunnata kampukselle. Iltapäivä meni lepäillessä, sovimme että näkisimme iltaruuan jälkeen biljardin merkeissä JoFo-baarissa. Tullessani asunnolleni muistin kuitenkin että illalla olikin tarkotus lähteä Blockin kanssa ulos syömään: Charlie oli varannut pöydän Taj Mahal ravintolasta Leicesterin keskustasta. Olin ilmoittautunut mukaan, mutta en ollut ajatellut asiaa sen jälkeen. Ilmoitin Peterille ja Justinille etten tulekkaan JoFoon vaan lähden keskustaan.

Kuuden maissa keräännyimme aulaan; yllätyin osallistujamäärästä, meitä oli lähdössä 28/ n.40 hengestä, Block 6 pitää hyvin yhtä. Tietysti on myös hienoa että joku vaivautuu järjestämään yhteisiä tempauksia. Taj Mahal:issa meille oli järjestetty valtava pöytä joka vei varmaan puolet ravintolasta. Charlie oli neuvotellut ruuista etukäteen, joten heti saapuessamme meille alettiin tarjota alkupaloja jne. Ruoka ja palvelu olivat loistavaa ja ilta meni nopeasti pöydässä istuskellessa ja syödessä. Jay piti pienen puheen, jossa toivotti kaikille hyvää alkavaa lukukautta ja kiitti meitä ulkomaalaisia osallistumisesta; pari jenkkiä, aussi ja minä ainoana Euroopasta.



Ruokailun jälkeen valtaosa porukasta lähti opiskelijoiden suosimaan Salty Dog-baariin (Taisin aiemmin kirjoittaa nimen väärin), ja lähdin mukaan vaikken ensimmäisellä kerralla paikasta pitänytkään. Omassa porukassa baari oli kuitenkin ihan mukava. Salty Dogissa on myös yksi aivan erinomainen puoli: Trivial pursuit!!! (Terkkuja Minnalle ja Lumppuun) Parasta kyseisessä trivialissa on se että siitä voi voittaa rahaa! Pelasimme n. 10 hengen porukalla ja taisimme jopa jäädä jonkun verran voitolle: iso porukka eri alojen yliopisto-opiskelijoita oli valttia yhteispelissä. Tosin itse en yleensä ehtinyt edes lukea kysymyksiä loppuun kun joku jo oli vastannut. Jos kukaan ei tiennyt varmaa vastausta äänestimme, jolloin minustakin kai oli vähän hyötyä :)

Lähdimme baarista jo 11 maissa ja kävimme vielä pikaisesti S-baarissa moikkaamassa Mikeä, joka ilmeisesti tekee sielä töitä osa-aikaisena baarimikkona. Kampuksella valvoimme vielä hetken aikaa; Kielitieteitä opiskeleva Lexi halusi opetella Suomea ja historiaa lukeva Zach puolestaan tenttasi minua Kalevalasta (Josta hän tosin taisi tietää vähintään yhtä paljon kuin minä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti