The Blog starts here!

13.1.2009

Lähtöön on vajaa 12 tuntia. Olen viime viikkoina luvannut useille ihmisille pitäväni blogia vaihto-opiskeluni ajan, ja tämä tuntuu loogiselta ajankohdalta aloittaa kirjoittaminen. Kirjoittamiseni tulee olemaan varmasti sään-nöllisen epäsäännöllistä, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon tulen blogin pitämiseen panostamaan. Jos joku oikeasti vaivautuu kirjoittamaani lukemaan saatan jopa oikeasti innostua lyömään tekstiä näytölle.
Tulen todennäköisesti julkaisemaan tätä blogia myös Laurea SID portaalissa.

Päätin kaikesta huolimatta kirjoittaa blogiani suomeksi, tähän on kaksi syytä: Suomeksi pystyn ilmaisemaan itseäni paljon paremmin ja en välttämättä halua että tulevat opiskelijakaverini Leicestershrinessä pystyvät seuraamaan ajatuksiani sillä tasolla mitä tulen niitä tähän blogiin kirjoittamaan. Mikäli opintopisteet jossain vaiheessa alkavat houkuttaa saatan jälkikäteen käyttää blogiani REFLEKTIO n välineenä.

Lähtöön on 11 tuntia ja 30 minuuttia. Koska joku minua tuntematon Laurealainen saattoi juuri hakea sanaa REFLEKTIO epätoivoisen copypasten toivossa ja päätyi surkeaan blogiini lienee syytä aluksi lyödä pöytään muutamia faktoja.
Olen reilu parikymppinen Laurea Ammattikorkeakoulun Turvallisuusalan opiskelija (Kyllä, olen myös vartija, mutta opiskelupaikkani ei ole vartijakoulu, vaan melkein ihan oikea korkeakoulu). Aloitin opiskeluni syksyllä -07, joten opintoja alkaa vaihdon myötä olla takana pari vuotta. Yhden kellonpyörimän päästä Blue1:n lento KF555 välillä Helsinki-Heathrow tulee aloittamaan ERASMUS vaihto-opiskeluni Leicesterin Yliopistossa keski-Englannissa. Opiskelupaikkani tulee siis olemaan University of Leicester : Department of Criminology, kään-nöksenä opiskelun sisällöstä olen käyttänyt sanaa ”rikostiede”.

Idea vaihdosta on varmaan kypsynyt opiskelujen aloittamisesta lähtien, kävin erasmus-vastaavamme Sinin vaihto-infoissa jo ensimmäisenä syksynä, mutta varsinaista päätöstä lähdöstä en saanut tehtyä vielä kesällä-kään. Syksyllä matkakuume tarttui taas ja totesin itselleni että jos en lähde nyt (kun mikään ei sido minua suomeen) niin en tule koskaan lähtemään. Kiitos Sinin ripeän toiminnan ja ERASMUS vaihdon joustavuuden (+ Pikapostin) ehti vaihtohakemukseni viimetingassa Yliopistolle, josta minut toivotettiin tervetulleeksi mel-kein saman tien. Asiat etenivät vauhdilla, ja Leicesterin hyvin järjestetty vaihto-ohjelma hankki minulle nopeasti asunnon ja lähetti runsaasti materiaalia Yliopiston toiminnoista. Ainut ongelma oli peribrittiläinen byrokratia, lomakkeita tuli täytettyä melkoinen pino, ja postiteltua edestakaisin. Sähköinen yhteydenpito ei ilmeisestikkään ole Britanniassa samalla tasolla kuin täällä meillä. Kokonaisuudessaan asiat hoituivat kuiten-kin odotettuakin paremmin: Hakemuksen postitin lokakuun lopulla, ja nyt vajaa kolme kuukautta myöhem-min olen pakannut matkalaukkuni: http://irc-galleria.net/view.php?nick=Exo^&image_id=96734306

Lähtöön on reilu 11 tuntia. Tapani mukaan en ole ehtinyt vielä stressata hirveästi, paniikki iski vasta muutama tunti sitten alkaessani pakkaamaan tavaroita, 20kg+8kg on loppupeleissä aika pieni siivu omaisuudesta. En tiedä olisiko sitten pitänyt stressailla: Olen matkalla vieraaseen maahan seuraavaksi 6kk ja loppupeleissä minulla ei ole juurikaan hajua mitä lähipäivinä tulee tapahtumaan tai mitä minulta odotetaan, mutta toisaalta mukana on Passi, hammasharja ja luottokortti, muutama adapteri sähköpistokkeisiin, sekä tositteet minulle varatusta asunnosta; mitä muuta voi seikkailija tarvita? :) Lähden reissuun avoimin mielin, ja uskon että kokemuksena vaihto tulee olemaan paljon rikkaampi kun ei turhaan stressaa tai häpeile. Moni asia tulee varmasti olemaan alkuvaiheessa vaikeaa, ja tulen taatusti nolaamaan itseni useammin kuin parikymmentä kertaa, mutta nämä lienevät itsestäänselvyyksiä kun lähtee tutkimaan uutta ja tuntematonta. Tavoitteina on ihan oikeasti opiskella (siis IHAN oikeasti, kukaan ei tietenkään usko tätä, mutta jos olisin lähtenyt pelkästään pitämään hauskaa en varmaankaan olisi valinnut maata jossa naiset ovat kauniita ja ikkunat hyvin tiivistettyjä, puhu-mattakaan rantakeleistä), siinä sivussa nauttia vaihdosta, saada uusia kavereita ja käyttää aikaa fiksusti mm. käynnistämällä urheiluharrastukset uudestaan. Tärkeimpänä asiana on tietysti ulkomailla asuminen kokemuksena, ja kielitaidon kartuttaminen.

Tulevasta tiedän seuraavaa: Lentoni on Heathrowssa 13:15 paikallista aikaa. Lentokentältä suuntaan bussilla n. 100 mailin päässä sijaitsevaan Leicesterin kaupunkiin, bussin pitäisi olla perillä 17:00. Paikan päällä minun pitäisi hankkia avain asuntooni ja sen jälkeen mahdollisimman nopeasti etsiä “International Welcome Program“-porukka, joka ymmärtääkseni on syömässä noihin aikoihin.

Leicesterissä asuu 300 000 asukasta ja se sijaitsee Britannian kahden suurimman kaupungin Lontoon ja Birminghamin välimaastossa. Leicesterin yliopiston on 12. parhaaksi rankattu maan 113 yliopistosta (mm. 11. York), joten odotukset ovat kovat. Yliopistossa on n. 20 000 opiskelijaa; lääkkis, oikkis jne. ja mm. Euroopan laajin yliopistollinen Space-reserch ohjelma.
Paljon muuta en kaupungista tiedäkkään; google kertoi että Leicestershrine on ketunmetsästyksen syntypaikka (pitää varmaan päästä kokeilemaan!) ja tunnetuin urheilujoukkue on Rugby-tiimi “Leicester Tigers” joka taistelee vuosittain maan mestaruudesta. Futisjoukkue Leicester City FC tippui pari vuotta sitten Valioliigasta ja tahkoaa 1. divarissa.

Huomenna tiedän enemmän. Lento lähtee 11h päästä ja kotoa on lähdettävä jo 7 tunnin päästä. Tänä yönä tuskin ihmeemmin nukutaan, mutta koitan silti.

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” - St.Augustine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti