Crystal Skull of London

17.1.2009
London

Aamulla pyörin tapani mukaan sängyssä pari varttia ennen kuin pääsin ylös, joten sainkin lopulta juosta bussiin. Britit jatkoivat biletystä jonnekkin kahteen asti, joten nukuin aika huonosti; herätys oli jo kuudelta, koska bussi lähti Foster Hallilta 07:15. Yöllä tuli mietittyä pitäisikö sanoa jollekkin jatkuvasta melusta, mutta aamulla totesin että katselen nyt ainakin vielä vähän aikaa miten tilanne kehittyy. (Tätä kirjottaessani on ollut vähän remuamista, mutta kai se sallitaan lautantai-iltana, täytyy kyllä todeta että täällä opiskelijoiden bilettäminen tuntuu olevan aika paljon rankempaa kuin Suomessa)

Bussimatka (reilu 2h) meni Jenkkien kanssa jutellessa (Kevin ja toinen kaveri jonka nimi minun pitäisi tietää, enkä enää kehtaa kysyä) Euroopan historiasta. He opiskelevat historian opettajiksi ja ovat kovin kiinnostuneita kaikesta mahdollisesta; lukion Laudatur historiasta taitaa korrelloida aika hyvin heidän tasonsa kanssa, joten juttua riittää.

Bussimme pysähtyi Hyde Parkkiin, josta lähdimme matkanjärjestäjän vetämälle sightseeing-kierrokselle. Seurueemme kuului n. 30 henkeä, ja taisin olla ainut eurooppalainen; Erasmus vaihtarit tuntuvat olevan jokseenkin nihkeitä kaiken suhteen. Joten porukka koostui lähinnä jenkeistä, ausseista ja minulle tuntemattomista aasialaisista. Kierros käsitti Buckingham Palacen, Trafalgar Squaren ja Bigbenin, olin käynyt aikoinaan kaikissa, ja osasin jopa kertoa muille hieman mihin mikäkin liittyy. Jenkkien ja aussien vilpittömät "woooow" ja "Amazing!" huokailut olivat varsin mukavaa seurattavaa. Tutustuin ainakin pintapuolisesti loppuihinkin kampuksella asuviin amerikkalaisiin, jotka tuntuivat ihmettelevän hyvää englannin kieltäni (se on kieltämättä parantunut nopeasti) ja "tietämystäni" (Suunnilleen tasoa: Trafalgar oli meritaistulu ja tuo on ehkä amiraali Nelson) Lontoosta. Lisäksi kaikki tuntuvat olevan hyvin kiinnostuneita EU:sta ja siitä mitä Eurooppalaiset heistä ajattelevat. Jenkit tuntuvat olevan siinä uskossa että kaikki eurooppalaiset vihaavat heitä...






Ostin matkalla kartan, ja päätimmekin lähteä kierroksen loputtua lähteä omin päin kiertelemään Lontoota. Mukaan lähtivät tietysti Justin ja Peter, sekä Kevin ja 2. jenkki (jonka nimen kerron seuraavassa bloggauksessa! Hävettää!), muut olivat ymmärtääkseni ensimmäistä kertaa kotimaan ulkopuolisessa kaupungissa ilman opastusta ja päättivät palata samaa reittiä takaisin ja katsella kauppoja samalla. Oma porukkamme lähti päättäväisenä matkaan: seuraavat 6h oli käytettävä tehokkaasti. Suuntasimme Imperial War Museumiin, joka tuntui kiinnostavan kaikkia. Matkalla muut ihmettelivät miten voin olla niin varma minne olemme matkalla, tälle porukalle oli helppoa olla matkanjohtajana :)

Sotamuseo oli yllättävän suuri ja monipuolinen, päätimmekin heti katsoa vain kiinnostavimmat osat, jotta ehtisimme muuallekkin: amerikkalaiset halusivat ehdottomasti nähdä "Kristallipääkallon", joka esiintyy mm. uusimmassa Indiana Jonesissa, arvelin sen olevan British Museumissa, joten päätimme suunnata sinne heti tutkittuamme sotamuseota tarpeeksemme. Kävimme pikaisesti läpi WW2 ja Secret Service osastot, jotka tosin olivat melko massiivisia. Sen jälkeen päätimme pistäytyä vielä Holocausti-osiossa, jossa lopulta menikin melkein tunti. Muut eivät olleet ikinä käyneet moisessa ja joukkotuhon laajuus tuntui saavan kasvot vasta näyttelyssä. Tutkin näyttelyä muiden mukana ja koitin selostaa taustoja parhaani mukaan. Ulos tuli aika vakavan oloista porukkaa.

Näyttelyn jälkeen kävimme syömässä paikallista ruokaa sattumanvaraisessa Pub:issa, muut kauhistelivat aterioiden hintaa; n.10e, mutta totesin sen olevan ihan kohtuullinen Euroopassa. Syömästä jatkoimme erinäisten nähtävyyksien kautta kohti British museumia, jonne oli melkoinen matka. Sää oli kuitenkin mitä mainioin ja seura hyvää, joten matka taittui äkkiä Lontoota ihmetellessä. Lontoo on upeampi kaupunki kuin muistelinkaan! Parasta koko hommassa oli reissun hinta: 14£ matkoihin ja toinen mokoma ruokiin, sekä 2£ karttaan :) Kaikki keskusmuseot ovat Lontoossa ilmaisia! Tarkoituksena oli käydä London Undergroundissa, mutta matkan hinta olisi ollut melkein 6£/ henkilö, joten totesimme mielummin kävelemämme.




British Museum vakuutti koollaan: matkaseurani mykistyivät täysin, ja minäkin olin ihmeissäni, vaikka olen kai sielä joskus käynytkin. Britannian Imperiumin aikoinaan maailmalta ryöstämän kulttuurihistorian määrä on aivan järjetön: rakennuksessa olisi voinut harhailla monta päivää. Toisaalta en valita, nyt historia on hyvissä tiloissa kaikkien nähtävillä. Arvioin että takaisin bussille kävelyyn menisi puoli tuntia, joten ehtisimme tutkia museoa vain reilun tunnin: Museum Express. Kysyimme ensimmäiseltä työntekijältä Kristallikallosta, joka löytyikin hetken etsimisen jälkeen. Muut ottivat kuvia pääkallosta varmaan 10 minuuttia, minä keskityin lukemaan tekstiä siitä miten se on todistettu väärennökseksi. Tämän jälkeen keksimme että nyt on nähtävä Rosetan kivi! Ja haarniskoja! Ja Roomalaisia patsaita! Ja muumioita ja ja ja...Hetken päästä tajusimmekin olevamme pahasti myöhässä bussista, ja asiaa ei helpottanut kadulle ilmestynyt iltaruuhka. Onnistumme kuitenkin juoksemaan bussille jotakuinkin ajoissa ja paluumatka menikin kokemuksia purkaessa. Muut olivat selvästi vähän kateellisia meidän porukallemme, mutta katselivat mielenkiinnolla kuvia joita olimme napsineen.

Kotona laskin google-mapilla että kävelimme päivän aikana pelkästään museoiden, nähtävyyksien ja bussin välejä melkein 15km, mutta kyllä kannatti! Nyt väsyttää älyttömästi ja huomenna saa onneksi nukkua pitkään, ruokailu on vasta kymmeneltä. Sen jälkeen lähdetään Peterin kanssa etsimään kuntosali ja uudestaan Leicesterin keskustaan!

3 kommenttia:

  1. Hyvä Matias, pirun hauskaa luettavaa! Jatka ihmeessä kirjoittamista ahkerasti, täällä päässä kyllä luetaan.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista